click me
click or press space

Blog lezenCategory: Glazen ramen

January 30, 2021    by  ‣  0 comments

GEMEENSCHAPPELIJKE SOORTEN GLAZEN RAMENFloat glas

Om de verschillende soorten glas volledig te begrijpen, moet u eerst floatglas begrijpen. Floatglas is gewoon gewoon breekbaar glas en is gemaakt van gesmolten glas. Het gesmolten glas wordt in een blik gegoten, waardoor het de vorm aanneemt van grote glaspanelen.

Gelamineerd glas

De voorruit van uw auto is gemaakt van gelaagd glas, omdat dit type glas sterk genoeg is om structurele integriteit toe te voegen. Gelaagd glas is gemaakt van twee stukken floatglas met een dunne laag PVB-hars tussen de glasplaten.

Verduisterd glas

Bij verduisterd glas worden bepaalde ontwerpen en kenmerken gebruikt, zoals geëtst of afgeschuind glas waar je niet echt doorheen kunt kijken. Licht dringt nog steeds door het glas en je kunt schaduwen door het raam zien, maar niemand kan jou of de binnenkant van je huis zien.

Gehard glas

Nadat het floatglas is gemaakt, doorloopt het meestal een proces dat uitgloeien wordt genoemd, waarbij het glas langzaam afkoelt om het sterk te houden. Sommige ramen ondergaan echter een bijkomend proces: temperen. Dit proces maakt het uitgegloeide glas nog sterker.

soorten glazen ramen

Vast glas

Zoals het klinkt – glas dat niet opengaat. Soms wil je alleen het uitzicht, en niet per se ook ventilatie. Denk niet dat elk glas dat u in uw huis plaatst, bedienbaar moet zijn. Vaste beglazing heeft over het algemeen een fijnere omlijsting en kan geweldig zijn waar uitzicht, maar geen ventilatie de prioriteit heeft.

Glijden

In aluminium kozijnen zijn schuiframen en -deuren de goedkoopste van alle bedienbare raamtypen. Ze zijn gemakkelijk te screenen terwijl ze binnen het kader bewegen. Bij aluminium schuiframen en -deuren is de rail voor horren doorgaans standaard al ingebouwd.

Vleugel

Deze ramen zijn aan de zijkant scharnierend en openen naar buiten. Ze zijn geweldig voor het vastleggen van briesjes, omdat je ze in een hoek kunt plaatsen om letterlijk een briesje naar binnen te kanaliseren. U kunt ze ook als solide of verduisterde panelen gebruiken om weergaven en privacy te regelen. Screening moet aan de binnenkant plaatsvinden.

Luifel

Luifelramen worden vanaf de basis naar buiten gedrukt, ofwel met behulp van een oprolsysteem, of ‘frictiestaven’ (hendels die u ontgrendelt om het raam vervolgens naar buiten te duwen). Aan opwinders is natuurlijk een ketting bevestigd, dus de hoeveelheid die het raam kan openen is beperkt.

wingman montage
« »