Na Photowalk Zwolle nu ook Photowalk Salland

photowalk_Salland1

De voldoening, waardering en het enthousiasme wat je terugkrijgt na het organiseren van een Photowalk is niet te omschrijven. In 2014 ben ik gestart met Photowalk Zwolle. Elke maand (m.u.v. zomer en kerstvakantie) organiseer ik een leuke Photowalk in de gemeente Zwolle. Dat varieert van een historische wandeling in de binnenstad tot een rondleiding in het PEC-stadion of van een rondleiding in theater De Spiegel tot paddestoelen zoeken in het Engelse Werk. Voor elke hobbyfotograaf een onderwerp.

Na mijn verhuizing naar Heino, begin 2016, bedacht ik Photowalk Salland. Want wat heeft Salland prachtige plekjes om te fotograferen. We gingen spectaculair van start bij een biologische boer (rundvee) in Heino, waar de koeien voor het eerst na de winter weer naar buiten gingen. De boer had de pers ingelicht, want dit had nieuwswaarde. Een Photowalk in Salland was nieuw. Zo’n 11 mensen hadden zich aangemeld via Facebook. Een aantal die via Photowalk Zwolle mee gingen, maar ook een paar nieuwe deelnemers. Het was een groot succes. Er zijn prachtige verassende foto’s gemaakt die weer gedeeld werden op Facebook en Flickr. Het interview met persfoto verscheen ’s maandags in de Stentor (deel Salland).

photowalk_Salland2

Diezelfde maandag kreeg ik een aanbod binnen om meteen zondagmiddag daarop 120 zeugen te komen fotograferen met een groep tijdens de LTO open boerderijendag. Daar kon ik geen “nee” tegen zeggen. Evenement op Facebook gezet, via Twitter en photowalksinkaart.nl uitgezet en maar wachten. Er melden zich 8 personen aan.

Plots besefte ik, dat ik diezelfde zondagochtend een Photowalk in Zwolle had, bij de kievitsbloemen. Even dacht ik om een photowalk af te zeggen, maar dat kon ik niet maken naar mijn deelnemers. Er hadden zich 16 mensen aangemeld in Zwolle. Om 7.30 uur lagen we met zijn allen heel voorzichtig in een veld vol bloemen en om 9.30 vertrok de laatste.

Thuis even snel een verlaat ontbijt en weer door naar de boer in Heino. Tegen 12.00 zochten we een plekje in het weiland dat voor ons was geregeld. Toen ging het hek open en stoven er meer dan 100 zeugen het weiland in. Daarna konden we nog in de stallen ons gang gaan. Per slot van rekening was het een LTO-open boerderijen dag.

photowalk_Salland3

Omdat ik zo’n adrenaline kick krijg van het samenbrengen van hobbyfotografen was het niet moeilijk om dit voor elkaar te boxen. De foto’s van beide Photowalks zijn geweldig. Je ziet dat sommigen echt groeien, naarmate ze vaker mee gaan. Dat is waar je het voor doet. Het delen van mijn passie met hobbyfotografen is voor mij iets natuurlijks.

Josette Veltman-de Greef
Photowalk Zwolle & Salland

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *