10e Photowalk en nog steeds even gedreven!

Photowalk Zwolle collage

Zaterdag 7 februari organiseerde ik voor de 10e keer een Photowalk in Zwolle. Vorig jaar maart vond de eerste plaats, een historische onder begeleiding van een enthousiaste geschiedenisleraar. Zijn kennis over de geschiedenis van Zwolle in combinatie met fotografie bleek een gouden greep. Veel fanatieke hobbyfotografen hingen aan zijn lippen en fotografeerden historische gebouwen. Zo kregen de foto’s een bijzondere lading. Deze historische wandeling hebben we tot nu toe al 3 x gedaan en er komt zeker een vervolg.

Tijdens een aantal evenementen in Zwolle zijn we aanwezig geweest, zoals de Mudrun, Racident Oldtimertour en het ballonspektakel. In het najaar heeft een wandeling in de Vreugderijkerwaard plaatsgevonden, onder begeleiding van een boswachter van Natuurmonumenten. Ter afsluiting een biologische lunch bij de schapenboerderij De Vreugdehoeve. Tijdens deze Photowalk is zelfs een visarend gespot.

In januari kwam weer een nieuw aspect aan bod, architectuurfotografie. We waren op bezoek bij het Deltion college in Zwolle. Een gebouw van zo’n 500 meter lang, met veel mooie hoeken en lichtstraten. We kregen van de school zelfs nog een compliment over de kwaliteit van de foto’s.

En dan zaterdag 7 februari alweer de 10e keer op pad. In samenwerking met de Stadkamer (onderdeel van Bibliotheek Zwolle) mochten we de Statenzaal fotograferen. Zodra de inschrijving geopend was, waren er binnen zeer korte tijd al 20 aanmeldingen. Daarom hadden we nog een datum geprikt, nl. 7 maart. De Zwollenaren zijn blijkbaar zo enthousiast, want deze datum was ook al snel volgeboekt.

Vorig jaar had ik dit niet verwacht. Ik wilde iets met fotografie doen, mijn enthousiasme en kennis delen met andere ‘hobby’ fotografen. Nou, dat is gelukt.

Josette Veltman-de Greef
Photowalk Zwolle

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *