www.photowalksinkaart.nl bestaat 1 jaar!

Hoera! We zijn vandaag één jaar live! Vorig jaar zijn we begonnen met een idee en hebben hier met veel enthousiasme aan gewerkt. Dit met resultaat dat www.photowalksinkaart.nl op 11 oktober 2013 live is gegaan. Het kan geen toeval zijn dat we vandaag, wanneer heel de wereld aan het photowalken is tijdens de Scott Kelby Worldwide Photowalk, ons eerste jubileum vieren.

In het afgelopen jaar hebben we geprobeerd fotograferend Nederland te bereiken. Om deze doelgroep hun photowalks, workshops en fotoclubs op de kaart te laten zetten. Gedurende het hele jaar hebben er al veel verschillende photowalks, workshops en fotoclubs een plekje gekregen op de kaart.

Toen wij nog maar net waren begonnen kregen we al snel te horen dat er deelnemers mee zijn gegaan met een photowalk welke gevonden is op onze website. Dat is natuurlijk waar dit platform voor is opgezet, dus dat vonden we prachtig! Hier is het dan ook niet bij gebleven.

Ook merken we dat er een vaste groep fotografen is die hun photowalks en workshops herhaaldelijk op de kaart zetten. Dit betekend een continuïteit aan activiteiten wat het alleen nog maar interessanter maakt om je fotografie activiteit te delen of te zoeken.

Als we naar de statistieken van de website kijken zien we ook een continuïteit in bezoekers. Dat we hier hogere aantallen in moeten en kunnen halen is ons doel voor het komende jaar. Dit betekend dat we nog meer photowalks, workshops en fotoclubs op de kaart willen maar ook andere dingen zoals ervaringen.

Los van onze kaart bieden wij namelijk iedereen de mogelijkheid om een gastblog te schrijven met ervaringen en kennis die je wilt delen. Dit kunnen gewoon leuke ervaringen zijn, maar ook tips voor het zelf organiseren van photowalks, workshops of gewoon over fotografie.

Wat ons ook opgevallen is is dat er in dit jaar nog geen fotografische activiteiten zijn waargenomen in Zeeland. We hebben nog geen enkele photowalk, workshop of fotoclub op de kaart gehad, zelfs niet na oproepen via social media. Het enige wat daar als reactie op kwam is dat men dit wel zocht, maar het ook niet konden vinden. Dus wie weet in 2014…

Al met al zijn wij dik tevreden met de resultaten die we behaald hebben in één jaar tijd!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *