Je kan ook zelf een Photowalk organiseren!

Je kan ook Lieren

Al een jaar zit ik in de 055Photowalks groep en organiseer ik zelf inmiddels een klein jaar photowalks in het Vechtdal. In dat jaar zijn er wat vriendschappen ontstaan en heb ik er goede kennissen aan over gehouden. Zo ook mevrouw Wigger. Op een zekere dag vlak voor de 055jubileumwalk vroeg ze mij een photowalk in Lieren te organiseren voor 055Photowalks.

Zelf dacht ik dat ze het in de achtertuin van de 055Photowalks groepsbeheerder was. Maar nee ze bedoelde het oude stationnetje met de werkplaats van de Veluwse stoommaatschappij.

Na wat mail wisselingen met de directie van de maatschappij hadden we een goede datum geprikt. Het evenement op Facebook was al snel aangemaakt en plaatsten we een passende foto van het station boven het evenement.

De aanmeldingen gingen hard en uiteindelijk  kwamen er op de dag zelf meer dan 30 personen. Een grote groep en er werd een bijdrage van de deelnemers verwacht omdat je als fotoclub moet betalen bij de Veluwse stoommaatschappij. Dus iedereen een euro in de pot.

Om 11:00 verspreiden de deelnemers over het terrein. Met een enkele waarschuwing om niet op het spoor te lopen verliep alles op rolletjes op de wel ietwat warme dag. Het was af en toe even bijkomen in de schaduw op het terras. De vrijwilligers van de stoommaatschappij waren zeer gastvrij en sommige deelnemers mochten met hoge uitzondering in enkele oude wagons wat foto’s maken.

In de loop van de middag werd er een eind aan gebreid. Het wachten was echter nog op een trein uit Amsterdam die terug zou keren na een rit naar de Canalparade. Voor de meeste deelnemers ging dat wat te lang duren dus na een uur of 2 gingen de meeste mensen terug naar huis. Even later verschenen de eerste foto’s al in de fotomap van de Facebook groep.

Kortom het was erg leuk om samen met iemand een photowalk te organiseren. Het was geslaagd.

Adriaan Holsappel

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *