Fotografen hielpen fotografen

fotograferen hielpen fotografen

Drie keer eerder ben ik met een Photowalk meegegaan via Vechtdalphotowalks. De laatste keer was het onderwerp straatfotografie. Lopend door Hardenberg dacht ik dat Zwolle dit ook moest hebben. Want zeg nou eerlijk, Zwolle is qua architectuur, geschiedenis en natuur er omheen een geweldige stad. Je moet het alleen wel zien. Door de zoeker van je camera ontdek je steeds weer mooiere plekjes en geveltjes. Maar ja, waar begin je met het opzetten van een Photowalk?

Ik benaderde iemand via FB die ook hele mooie foto’s in en om Zwolle maakte en vroeg of hij samen met mij dit wilde gaan proberen. Daar had hij ook wel oren naar. Na een kort berichtje op zijn FB-pagina KiekZwolle kwamen binnen 24 uur al meer dan 50 positieve reacties binnen. Dus wie A zegt moet ook B zeggen. We zijn snel bij elkaar gaan zitten en hebben meteen 3 data en onderwerpen vastgelegd. Een FB-pagina, Flickr pagina, E-mailadres, Twitteraccount en hashtag aangemaakt. En deze photowalks hier op de  kaart gezet!

Het eerste evenement zou een Historische Photowalk worden en de aanmeldingen bleven maar binnenkomen. Uiteindelijk hadden we 30 fotografen bij elkaar. Ze kwamen veelal uit Zwolle, maar ook uit de omliggende gemeenten. Een stel kwam zelfs uit Stadskanaal. Zij hadden op www.photowalksinkaart.nl gezien dat in Zwolle een Photowalk was en dat was maar één uur rijden!

Uiteraard was ik bloed nerveus. Zouden ze het wel leuk vinden? Konden ze onderling met elkaar overweg? Last minute kreeg ik via via een geschiedenis leraar aangeboden die ons zou begeleiden en de historie van Zwolle vertellen op die plaatsen waar we liepen. De route was van de Sassenpoort tot de Fundatie en weer terug over de Suikerberg. Als laatste een bezoek aan de Sassenpoort die speciaal voor ons één uur eerder open ging. De gids (geschiedenis leraar) kreeg een applaus van de deelnemers!

In de toren werden de laatste foto’s gemaakt en daarna vertrok iedereen zeer voldaan naar huis. De complimenten vlogen ons om de oren. Wat een kick! De naambadges werden weer ingeleverd en contacten werden onderling uitgewisseld. (De badges met naam vonden ze niet onprettig. Zo kon je elkaar makkelijker aanspreken en hoefde je niet alle namen te onthouden). De ervaren fotografen hielpen de onervaren fotografen en ook naderhand werden de foto’s op FB veelvuldig besproken.

Inmiddels hebben we de 3e Photowalk achter de rug. Het enthousiasme blijft. Het onderwerp van de tweede was tijdens de Mudrun, dus sportfotografie en de 3e was weer een Historische. We proberen elke maand (m.u.v. zomermaanden) een Photowalk te organiseren met verschillende onderwerpen. Zo blijft het voor iedereen leuk! Onze Photowalks zijn ook op deze website terug te vinden.

Josette Veltman

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *