Hij was mijn stok achter de deur…

Strabrechtse heide - Robbie Veldwijk

Het is inmiddels 1,5 week geleden dat ik om 05:15 opstond om de zonsopkomst te gaan fotograferen op de Strabrechtse heide (in de buurt van Heeze). Aangezien ik zelf in Apeldoorn woon en het dus een aardig eindje rijden is, moest ik vroeg uit de veren. Dit is iets wat ik normaal niet doe, zo vroeg opstaan om te gaan fotograferen.

Echter ik heb het deze zomer toch een keer geprobeerd, ik was ook rond de klok van 05:00 opgestaan en richting Radio Kootwijk gereden. Ik ging opzoek naar vlinders en libellen met dauwdruppels op hun lichaam. Na een redelijke wandeling in het donker en wachtende op de zonsopkomst was ik toen niks tegen gekomen en ben ik teleurgesteld weer naar huis gereden en dacht dit doe ik nooit weer!

Zo’n 2 weken geleden had ik met Joep de Groot toch weer de afspraak gemaakt om de zonsopkomst te gaan fotograferen. Deze keer niet bij mij in de buurt, maar bij Joep. Hij woont in Eindhoven en dat is nou niet bepaald om de hoek bij Apeldoorn, dus vroeg op en in de auto die kant op.

Joep en ik troffen elkaar nog in het donker en zijn we de Strabrechtse heide op gegaan en een mooi plekje gezocht om de zonsopkomst te gaan fotograferen. Zoveel pech als ik de vorige keer had zoveel geluk deze keer! De lucht en de opkomst was prachtig en toen de zon zo goed als opgekomen was werden we ook nog beloond met libellen en sprinkhanen die rustig van de zon zaten te genieten.

Ik was niet meer van plan om vroeg op te gaan staan om te fotograferen, tenminste dit jaar niet. Doordat ik met Joep had afgesproken heb ik het toch weer gedaan en daar heb ik zeker geen spijt van!

Joep was mijn stok achter de deur!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *