Samen fotograferen op mooie plekken

Friescheveen - Fokko van der Leest

We wonen in een mooie omgeving en het is leuk om samen met andere mensen die graag fotograferen langs de mooie plekken te wandelen. Het is een kans om andere fotografen te ontmoeten en om plekken te ontdekken die je nog niet kent.

Ik was al eens vaker mee geweest met photowalks en dat was altijd geslaagd. Na het schrijven van mijn eerste gastblog voor zoom.nl over photowalks, waar uit de reacties bleek dat er veel interesse in was, heb ik besloten zelf photowalks te organiseren.

Meestal gebruik ik routes van wandelenrondroden.nl (mijn eigen site), die heb ik toch al klaar. We kiezen voor heel verschillende gebieden, van de stad (Groningen in juni bijvoorbeeld) tot de landgoederen route bij Eelde-Paterswolde of de herfst photowalk in het Mensingebos in Roden. Leuk is het als we erin geslaagd zijn om mensen plekken te laten zien in hun eigen stad of regio die ze nog niet kenden.

De wandelingen organiseer ik vaak samen met iemand, namelijk Peter Witterholt. De regio die we beslaan is dus ook het noordelijke deel van het land, in ieder geval van Groningen tot Assen. De photowalks houden we op onregelmatige momenten, we kijken wanneer de omstandigheden goed zijn of wanneer het goed uitkomt. Ik kondig ze aan via mijn fotoblog, dus wil je een keer mee, hou die dan in de gaten. Je kunt ze natuurlijk ook vinden via photowalksinkaart.

Het is leuk om te zien hoe dit jaar het fenomeen photowalk een hoge vlucht neemt. Er worden op meer plekken photowalks georganiseerd dan voorheen. Het artikel over photowalks op zoom.nl heeft daaraan bijgedragen en de website photowalksinkaart.nl draagt daar zeker ook aan bij. Het wordt op deze manier heel gemakkelijk om photowalks te vinden in je buurt, of juist ergens anders.

Ik hoop dat er door heel Nederland heen veel photowalks georganiseerd blijven worden zodat iedereen makkelijk kan aansluiten waar hij of zij wil. En dat er maar veel mooie foto’s gemaakt worden natuurlijk.

Fokko van der Leest

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *