“Wat bleek nou, hij was morgen al…”

Photowalk Vechtdal Yvonne Veenvliet

Vrijdagavond hield ik Photofacts in de gaten waarop ik een artikel over photowalks gevonden had. Voor mij een geheel nieuwe term. Ik keek op deze site en er was er toevallig één in Ommen. Met alle enthousiasme heb ik me aangemeld. Wat bleek nou, hij was morgen al… ’s Avonds nog snel mijn camera schoon gemaakt en de routeplanner geprint.

De volgende ochtend was ik er helemaal klaar voor. Ik stapte in de auto onderweg naar Ommen om te kijken wat een photowalk inhield. Halverwege Wierden kwam ik er achter dat ik mijn routeplanner vergeten was. Dat begon dus al goed. Na meerdere keren verkeerd gereden te zijn, kwam ik nog net op tijd aan op de parkeerplaats. De fotografen waren gelijk te herkennen aan hun tassen en apparatuur wat ze al in de handen hadden. Wat een geluk!

Nadat ik me had voorgesteld en een warm welkom gekregen had, werd nog even uitgelegd hoe het in zijn werk ging. Toen begon het officieel, mijn eerste photowalk. Zodra we de eerste stap in het bos zette, hing er gelijk een goede sfeer. Vriendelijke fotografen, die in waren voor een praatje.

Laten we behalve gezellig met elkaar zijn ook zeker niet het leerzame deel van een photowalk vergeten. Onderling werden er volop tips en filters uitgewisseld. Ook werden er enthousiast ideeën uitgewisseld voor verschillende foto’s. Wat je al gauw merkt is dat elke fotograaf zijn eigen stijl heeft. Hierdoor heeft elke fotograaf wel andere tips voor je of composities die je misschien kunt proberen. Iedereen leert van elkaar op zo’n photowalk.

Helaas ging de tijd snel, en was het zo weer voorbij. Terwijl ik nog naar huis moest, kon ik niet wachten om aan de slag te gaan met de foto’s. Al binnen één dag zie ik verscheidene mooie foto’s voorbij komen op mijn Facebook. Ook was ik zelf al vrij snel klaar met mijn foto’s. Het leuke van zo’n photowalk is, is dat je ook tips krijgt om je foto’s te verbeteren. Ik heb een aantal nuttige tips gekregen en neem ze ook zeker mee.

Vanaf heden is het mijn plan om zeker vaker mee te doen met photowalks. Niet alleen voor de leerervaring maar ook voor de gezelligheid en uitbreiding van portfolio.

Yvonne Veenvliet

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *